Grupa Albinuțelor - PP 3

Grupa Albinuțelor - PP 3

-

Grupa Albinuțelor - PP 3
Grupa Albinuțelor - PP 3
Grupa Albinuțelor - PP 3

Grupa "Albinuțelor" de la Grădinița P.P. Nr. 3 Arad (structură a P.J. Grădinița P.P. Nr. 14 Arad) are un număr de 20 de locuri și este coordonată de doamna educatoare Csik Carina.

Grupa Albinuțelor este o comunitate în miniatură în care înmulțim emoții și împărțim zâmbete. Fiecare copil știe că aparține acestei comunități și este mândru de asta. O grupă cu reguli negociate, agreate, asumate, afișate și respectate de cei care o populează. În grupa noastră încercăm lucruri noi, ne acceptăm așa cum suntem, ne ajutăm unul pe celălalt în loc să ne criticăm, ne cerem scuze când greșim, spunem "te rog" și "mulțumesc", ne exprimăm emoțiile, chiar și cele negative, facem planuri împreună, avem încredere unii în ceilalți, ne jucăm, ne bucurăm împreună zi de zi.

În Grupa Albinuțelor, copilul este întâmpinat cu zâmbetul pe buze, învață să vorbească corect, să fie responsabil, este purtat în lumea poveștilor, învață să fie corect, să aibă încredere în el, să facă alegeri, să pună întrebări, să spună ce simte, învăță să fie darnic, milos, învață că nu este el centrul universului, învață să primească și să ofere ajutor, îi sunt create condiții să experimenteze, învață să se descurce singur și este pregătit să devină OM.

Pe lângă activitățile propriu-zise, copiii au o activitate opțională "Micii artiști" în care aceștea își formează deprinderi de lucru pentru realizarea unor desene, picturi, realizează corespondențe între diferitele elemente de limbaj plastic și forme, obiecte din mediul înconjurător (natură, artă și viață socială).

Activitățile extracurriculare joacă un rol foarte important deoarece, prin acestea copilul își cultivă interesul pentru diferite ramuri ale științei, îl atrag la viața socială. Unele dintre activități pe care le-am pregătit pentru copii sunt: "Covorul toamnei", "Ghivece pentru flori", "Bucuria Crăciunului", "Domnul polițist ne sfătuiește", "Semaforul și trecerea de pietoni", "O zi petrecută în pădure".

De asemenea, prin parteneriatele educaționale, copiii au posibilitatea să își perfecționeze și să pună în practică cunoștințele dobândite cu ajutorul acestora, să participe la schimburi de experiențe: Parteneriat Grădiniță-Școală, Grădiniță-Familie, Grădiniță-Poliție.

Distribuie: