Grădinița P.N. 26

Strada Memorandului, nr.2, Arad, RO

Grădinița P.N. 26

Grădinița cu Program Normal Nr. 26 din Arad, structură a Grădiniței P.J.P.P.Nr. 14 din Arad, este situată pe strada Memorandului, nr. 2, în cartierul Aradul Nou. Aici funcționează o grupă combinată (mică, mijlocie, mare) de preșcolari, cu predare în limba romană, în componența căreia sunt înscriși copii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, sub îndrumarea unui cadru didactic specializat - Stoica Mihaela - Teodora și a unei îngrijitoare dedicată și atentă la nevoile copiilor - Ciuta Nicoleta - Lavinia. Instituția noastră pune în centrul atenției copilul. Privim educația acestuia ca pe o investiție în om și ne preocupă atât dezvoltarea intelectuală a copiilor, cât și siguranța fizică a acestora.

Programul zilnic al grădiniței urmărește să respecte nevoile de dezvoltare și particulatitățile preșcolarilor, fiind alcătuit în concordanță cu următoarele aspecte: vârsta copiilor și abilitățile acestora, structura orarului, centrele de învățare, activitățile pe domenii experiențiale, activități specifice dezvoltării personale, alte activități prevăzute de curriculumul pentru educația timpurie.

Program normal - 5 ore (8:00-13:00)

 • 08:00 - 09:00: primirea copiilor (deprinderi specifice), jocuri și activităţi alese, activităţi de dezvoltare personală, gimnastică de înviorare;
 • 09:00 – 11:30: activităţi pe domenii experienţiale, gustarea, rutine și tranziții;
 • 11:30-13:00: jocuri și activităţi alese, activităţi opţionale, rutine și tranziții, activităţi de dezvoltare personală, plecarea copiilor acasă (deprinderi specifice).
 • Baza materială

  Grădinița noastră dispune de un spațiu cu dotări materiale necesare unei instituții de învătământ preșcolar, având o gamă de resurse materiale variate, în plină dezvoltare și continuă diversificare, care cuprinde:

  • Sala de grupă dotată cu mobilier colorat adaptat unei grupe de preșcolari, televizor, DVD-player, laptop, imprimantă, conexiune la internet de mare viteză și cablu TV. Amenajarea ergonomică a spațiului educațional cuprinde centrele de interes prevăzute de noul curriculum pentru educația timpurie: Artă, Bibliotecă, Construcții, Joc de rol, Știință, Joc de masă, Nisip și Apă, precum și o mică Insulă de lectură, loc preferat de toți copiii.
  • Sala de joacă îi întâmpină pe copii încă de la intrarea în grădiniță cu jucării diverse, costumații și măști ale unor personaje preferate din povești și din desene animate îndrăgite de cei mici;
  • Vestiarul unității este adaptat nevoilor copiilor, aceștia putându-și lăsa lucrurile personale în spații bine delimitate și sigure;
  • Grupul sanitar al grădiniței este dotat cu obiecte sanitare noi și adaptate vârstei preșcolarilor, iar produsele igienico-sanitare utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății și recomandate de Direcția de Sănătate Publică
  • Curtea grădiniței care oferă spațiul necesar pentru desfășurarea jocurilor în aer liber este un loc plăcut, plin de verdeață și flori.

  Activitățile de consiliere psihologică și logopedică se desfașoară în unitate, cu grupuri mici de copii, individual sau cu toată grupa, în funcție de particularitățile individuale și de vârstă ale preșcolarilor.

  Activitățile opționale îi introduc pe “Micii Artiști” într-o lume plină de culoare, acestea fiind proiectate într-o manieră care să stimuleze și să dezvolte creativitatea, originalitatea, spiritul artistic și simțul estetic al copiilor.

  Întreg spațiul grădiniței este unul primitor, prietenos, curat, călduros, care inspiră încredere și bună dispoziție, bucurie și afecțiune, iar elementele de decor din incinta unității sunt actualizate în permanență, în funcție de anotimpuri și de evenimentele religioase sau sociale care se succed, spre bucuria și aprecierea celor mici, dar și a celor mari care ne calcă pragul.

  Vizitați-ne și vă veți convinge! Pentru o educație de calitate, alegeți pentru copilul dumneavoastră grădinița noastră!

Distribuie: