Eco școala

Eco școala

Data publicării: 24/02/2024

Programul Mondial Eco-Școala

„Ocrotim, ca să trăim!”

Coordonator prof. Liana Saman

De ce Programul Mondial Eco-Școala?

Deoarece cred că educația pentru viitor este educația care sădește în sufletul copiilor dorința de a trăi în armonie cu mediul, de a trăi în armonie cu semenii noștri și nu în ultimul rând dorința de a trăi în armonie cu Dumnezeu.

Educația ecologică nu-și va atinge scopul decât dacă este diseminată în comunitate. Educația ecologică trebuie să încurajeze implicarea tuturor factorilor și a membrilor comunității în crearea unui mediu sigur și sănătos pentru toți, să sensibilizeze factorii educaționali, comunitatea, cu privire la importanța realizării educației ecologice încă de timpuriu.

Noi, cadrele didactice ale grădiniței noastre, suntem convinse că viitorul Planetei Albastre depinde de felul în care generațiile viitoare vor ști să găsească soluții durabile, vor ști să găsească rezolvări la problemele ecologice ce se vor ivi.

Pentru a avea un viitor, educația ecologică trebuie să înceapă încă de la vârsta preșcolară. Și cum formarea generațiilor viitoare depinde și de noi, suntem convinse că implementarea Programului Mondial Eco- Școala contribuie la schimbarea mentalității vizavi de educația ecologică, la formarea comportamentelor dezirabile din punct de vedere ecologic. Schimbarea începe cu noi, cu copiii pe care îi educăm , cu părinții, cu cei de lângă noi.

Coordonatori program

Internațional: FEE Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, cu sediul operaţional în Danemarca. Scopul FEE este de a promova dezvoltarea durabilă prin educaţie pentru mediu (educaţie şcolară ecologică, formarea personalului şi creşterea gradului de conştientizare generală).

România: CCDG - organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în scopul unui mediu sustenabil

Parteneri FEE: UNEP, UNESCO, United Nations World Tourism Organization

Parteneri locali: Inspectoratul Școlar Județean Arad, Agenția de Protecția Mediului Arad

Grădinița noastră participă la Programul Mondial Eco-Școala din anul 2006.

Din anul 2008, odată cu prima evaluare , am primit statutul de Eco-Școală și Steagul Verde. Reevaluările în cadrul acestui program au loc din doi în doi ani și vizează acțiunile desfășurate în cadrul acestui program pentru menținerea statutului de Eco-Școală și a Steagului Verde. Din comisia de reevaluare fac parte: un reprezentant CCDG, un reprezentant ISJ, un reprezentant APM

Cărți publicate în cadrul acestui program: Jocuri ecologice, Pledoarie pentru viață

Temele acestui an școlar

  • Deșeuri
  • Stil de viață sănătos

Descarcă documente

Galerie foto

Distribuie: