Grupa Inimioarelor

Grupa Inimioarelor

"E usor a invata sa mergi! Important este incotro te indrepti! Indrazneste sa fii diferit! Zi de zi, plini de intelegere si de dragoste fata de toti copiii, construim impreuna viitorul lor, incepand de azi! Cu adevarati profesionisti!"

Grupa Inimioarelor
Grupa Inimioarelor
Grupa Inimioarelor

Grupa Inimioarelor este o grupă formată din 25 de copii, îndrumați de către prof. Înv. preșcolar COMAN RALUCA și NOL ASINETA. Copiii provin din medii familiale foarte bune, organizate, educate si foarte bine intentionate.

Toti copiii grupei noastre sunt implicati in toate proiectele derulate, in toate actiunile cu parintii, la fel si in activitatile optionale.

Sunt copii veseli, sociabili, activi, extrem de atasati atat de familiile lor cat si de educatoarele grupei.

Suntem o echipa mica, dar cu suflet mare, care va deveni o familie plina de iubire, intelegere si multe reusite.

Care este misiunea noastra? Este aceea de a construi un mediu cald, securizant si securizat din punct de vedere fizic si emotional, in care copiii sa se dezvolte armonios. Proiectam activitati in care copiii sa ia contact cu aspecte concrete ale vietii de zi cu zi, participand la proiecte si programe educatioanale.

Tipuri de activități

O zi in grupa noastra, incepe cu Intalnirea de dimineata, care are trei etape obligatorii (Salutul, Prezenta si Calendarul naturii), iar apoi, continua cu activitatile desfasurate pe centre de interes.

Centrele de interes, sunt:

ARTA: este centrul în care copiii desenează, pictează, modelează, cos, combină materiale pentru a realiza diferite lucrări.

CONSTRUCTII: este centrul in care copiii construiesc, utilizand diverse materiale didactice, precum: piese Lego, Rotodiscuri, cuburi din lemn etc.

BIBLIOTECA: este centrul in care citim imagini, descriem imagini, pe baza observarii acestora, manuim cartile etc.

JOC DE MASA: are în componență jocuri cu cifre și forme geometrice, tăblițe magnetice cu cifre, forme geometrice din lemn sau plastic, piese lego, instrumente de măsurat, zaruri, tangram, numărătoare, jetoane și diferite obiecte pe care să le numere, să le sorteze, ordoneze crescător/descrescător, să le grupeze etc. Copiii își vor dezvolta capacitatea de a grupa obiecte după anumite criterii, vor exersa număratul, vor identifica și denumi figuri geometrice, realiza șiraguri, ornamente cu anumite patternuri, își vor dezvolta motricitatea fină, capacitatea de percepție.

STIINTE: cu ajutorul unor instrumente precum lupa, microscopul, pensetele, lamele, balanța, magneții, copiii vor învăța să realizeze un experiment, să analizeze și să compare diferite fenomene.

JOC DE ROL: în cadrul acestui centru copiii își vor dezvolta imaginația, capacitatea de a negocia, de a rezolva conflicte, de a-și exprima emoțiile și de a le recunoaște pe ale celorlalți.

NISIP SI APA: este centrul in care copiii realizeaza forme din nisip, utilizand diferite materiale didactice.

Apoi, dupa activitatea desfasurata pe centre de interes, urmeaza activitatile desfasurate pe domenii experientiale. Acestea pot fi: educarea limbajului, activitate matematica, activitate de cunoasterea mediului, activitate practica, educatie pentru societate, activitate artistico-plastica, educatie muzicala, activitate psiho-motrica.

La finalul zilei, se desfasoara activitatea complementara, ALA2, care poate avea ca mijloc de realizare: joc cu text si cant, joc distractiv, joc de miscare, euritmie, joc de atentie etc.

Copilul este un subiect activ în procesul învăţării, iar dezvoltarea copilului este dependentă de ocaziile pe care i le oferă rutina zilnică, interacţiunile cu ceilalţi, organizarea mediului şi activităţile/situaţiile de învăţare, special create de adult. În acest context, jocul este activitatea fundamentală a copilului, pe care se sprijină toate tipurile de activităţi de învăţare.

Parteneriate educaționale

  • Editura EDU (SC EDU SOFT MARKETING SRL)
  • Asociatia Educrates
  • Palatul Copiilor Arad
  • Editura STAR KIDS
  • Cabinetul medical "Daca avem sanitate, razbim in toate!"
  • Biserica Crestin-Ortodoxa
  • Familia

Proiecte educaționale

  • Proiectul educational international: "Invierea Domnului in ochii celor mici", organizat de CENTRU DE EXCELENTA EUROTRADING
  • Proiect educational "Targ de Craciun in familie" , editia a IV-a, Arad
  • Proiectul interdisciplinar cu participare internationala "Discovery"
  • Proiect educational national "Arta povestirii, meode interactive in arta educatiei"
  • Proiect educational "Pe aripile copilariei", editia a II-a
  • Proiect regional "Pas cu pas, crestem sanatosi"

Actiuni de voluntariat

  • Proiectul caritabil "Sa fim mai darnici, sa fim mai buni"
  • Proiectul educational "Pentru natura, pentru un aer curat!"
  • Parteneriat cu "Asociatia - CETATEA VOLUNTARILOR", in campania umanitara "Cutia cu suflet"

Distribuie: