Personal

Bunaciu Monica

Bunaciu Monica

Profesor învățământ preșcolar
Grupa Steluțelor, Grădinița PP 14 - Arad/Teba

Există doar două moșteniri de durată pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Unul dinre acestea este rădăcini, iar celelate, aripi. - Johann Wolfgang von Goethe

Despre mine

GÂNDURI PERSONALE

Să lucrezi cu copiii preșcolari este, în egală măsură, o provocare de care ai parte zi de zi, o sursă de energie, cât și o mare responsabilitate, pe care trebuie să ti-o asumi .Educatoarea este în permanență în alertă și acordă atenție deosebită tuturor copiilor, dar și îi ajută să învețe cât mai ușor lucrurile pe care le descoperă. Profesia de educatoare te umple de satisfacție, pentru că poți participa la formarea viitorilor adulți, le poți transmite pincipii și valori importante.

Un educator modern este un specialist competent, este un coleg sensibil, care știe să lucreze într-o echipă de oameni cu gânduri asemănătoere. Este o persoană amabilă, prietenoasă, atentă, răbdătoare, curioasă și cu mult tact pedagogic. Lucrând cu preșcolarii, nu încetez să fiu uimită de cât de imprevizibili, interesanți, diferiți, amuzanți, surprinzători de inteligenți sunt aceștia. Fiecare copil este unic, un artist talentat un observator curios și un experimentator neobosit. Secretul succesului constă în comunicarea deschisă cu copiii, dragostea pentru aceștia, înțelegere și respect.

EXPERIENȚI PROFESIONALĂ, EDUCAȚIE ȘI FORMARE

  • Profesor învățământ preșcolar, cadru didactic titular din anul 1996 în Grădinița PP nr. 14 Arad, cu o vechime de 26 ani în învățământ, grad didactic I, mentor pentru elevii precticanți ai Colegiului Național,,Dimitrie Țichindeal” Arad, autor a numeroase articole de specialitate și co-autor a unor ghiduri și îndrumătoare metodice.
  • Absolventă a Liceului Pedagogic ,, Dimitrie Țichindeal” Arad, specializarea educatoare, promoția 1996
  • Absolventă a Universități de Vest Timișoara, Facultatea de Litere, Filosofie și Istorie, specializarea: Teologie Ortodoxă-Limba și Literatura română
  • Absolventă a programului de masterat ,,Management educațional”, Universitatea Aurel Vlaicu Arad

Distribuie: